Donderdag 18 oktober 2018

 

Vandaag hadden we om 16.00 uur een afspraak bij de Oncoloog in het Refaja ziekenhuis.( Dokter Verbeek). Toen we daar ruim op tijd aan kwamen moesten we gelijk naar de functieafdeling voor een hartfilmpje en naar het priklab voor bloedonderzoek. Nadat deze onderzoeken klaar waren konden we terug naar de oncoloog. Hier hebben we het uitgebreid gehad over mijn verleden qua ziektes, operaties, mankementen ( heel boekwerk... hahha) . Daarna volgde een lichamelijk onderzoek. Goed gekeurd! Na dit onderzoek en gesprek waren de bloedwaardes ook binnen en het hartfilmpje. Alles goed bevonden. 

Omdat dit allemaal in orde is, worden we aankomende dinsdag 23 oktober om 11 uur verwacht bij de oncologie verpleegkundige en dan start woensdag 24 oktober om 11.15 uur mijn 1e chemo!!!

Het gaat een lang en intensief traject worden. Mijn 1e 8 chemo's ( AC, Adriamguni cyclofosfamide) krijg ik om de 2 weken (normaal is om de 3 weken) Na deze kuren volgen er 12 weken chemo die ik wekelijks krijg. (Paclitaxel  12x en Carboplat 4 X elke 3 weken. In totaal ben ik minimaal 20 weken bezig met chemo, echter moet ik rekening houden met 23 a 24 weken omdat soms uitstel van een kuur nodig is zodat je lichaam kan herstellen.  Omdat mijn lichaam (afweersysteem) maar 2 weken kan herstellen van elke kuur ipv 3 weken zal ik extra spuiten krijgen om mijn afweersysteem te ondersteunen. 

 

Tevens is gesproken over de doelstelling van deze behandeling. en dat is GENEZING. (chemo + operatie + bestralingen)

Mocht ik binnen 2 a 3 jaar toch wederom lokale terugkeer van triple negatieve kanker hebben, dan gaan we weer de strijd aan met het hele arrangement. ECHTER keert de kanker terug op afstand, (longen, lever, alvleesklier) dan is genezing niet meer mogelijk. Het zullen dus hele spannende jaren worden en blijven. 

 

Maar we gaan nu eerst voor genezing!!!!!!!!!

 

Tevens hebben we vandaag telefoon gekregen van het AvL te A'dam. Hier worden we maandag 22 oktober om 9.30 uur verwacht voor mijn second opinion. In de ochtend zijn gesprekken en aanvullende onderzoeken gepland.  Tussen de middag zal er een multidisciplinair overleg plaats vinden met de artsen. Daarna worden wij om 14 uur verwacht om hun bevindingen te bespreken en hun plan van aanpak.  Wanneer dit overeen komt met Treant, dan zal woensdag dus de 1e chemo zijn. 

 

 

Oh ja...….. en niet te vergeten….. Nog even een kappermomentje bij Yentle…… Goed gekapt de chemo in.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Martine
een jaar geleden

Mooi pittig kapsel! Fijn dat je zo snel bij het AvL terecht kunt!

Jantje
een jaar geleden

Jeetje Anouk ik vind het zo dapper van je dat je alles zo open schrijft. Jij bent echt super krachtig en gaat dit redden!!! ❤️😘

Lilian
een jaar geleden

Even geen woorden...spannende tijd word het 😘❤

Ina Schomaker
een jaar geleden

Heel veel sterkte. We denken aan jullue

Liane Bahlmann
een jaar geleden

💗💗💗