Dinsdag 23 oktober 2018

 

Vandaag moesten we ons om 11 uur melden bij de oncologie verpleegkundige, Alida Meering. Hier hebben we uitleg gekregen over de duur van de kuur, welke medicijnen ik krijg tegen de misselijkheid, injecties voor de bloedplaatjes, haaruitval, voeding, beweging etc...

 

Tevens veel leefregels voor thuis m.b.t. de chemotherapie...  Wc gebruik, kleding apart, speekseloverdracht, mondhygiëne , en heel, heel, heel veel dingetjes waar je rekening mee moet houden... Dus wederom een map vol met informatie die ik weer "even" moet doornemen.

 

De kuur zelf duurt per keer maar maximaal anderhalf uur. Dus dat is heel fijn. Sterre en Lenthe gaan morgen lekker een dag en nacht logeren bij opa en oma en de grote meiden (Fleur en Anouk) vermaken zich prima thuis. Donderdag kan ik dan even op adem komen en wellicht uitrusten van de chemo.

 

Daarnaast hebben we gesproken over een PICC-lijn , dit ivm slechte vaten voor het prikken van mijn infuus. We gaan het eerst zo proberen, lukt het dan niet dan krijg ik een PICC-lijn. (zie foto in de bijlage voor uitleg)

 

Ik heb nog leuke boekjes meegekregen voor eventueel andere hoofddoekjes , mutsjes , sjaaltjes... Ook moet ik toch mutsjes aanschaffen voor de nacht omdat ik anders snel zou kou vatten. Je lichaam verliest veel warmte via het hoofd.... Dus Riekus , dat gaat weer geld kosten.... hahahah genoeg leuks.....

 

Ook is er een afspraak voor mij gemaakt voor bij fysio zodat ik op mijn manier toch goed kan blijven bewegen tijdens de chemoperiode.

 

En dan kom je thuis en dan liggen er weer prachtige, lieve kaartjes op je te wachten!! Top! doet me goed lieve allemaal!!!